Heerhugowijn, biologische wijnen en druiven
Heerhugowijn Biologische wijnen Heerhugowijn Biologische wijnen Heerhugowijn Biologische wijnen Heerhugowijn Biologische wijnen Heerhugowijn Biologische wijnen
Oogst 2019 in voorbereiding!

Altijd al een wens gehad om wijnmaker te worden? HeerHugoWijn geeft u die kans: maak uw eigen (bio) wijn. Druiven 2019 zijn: Rijn Rielsing (Bio) en Chardonnay. De rode druivensoorten: Syrah (in omslag naar Bio) Merlot en Merlot (Bio), en Cabernet Sauvignon (Bio). Kiloprijs voor rode pulp 2018 is 1,79 per kilo. Kijk voor uitgebreide info onder aan deze webpagina.

 

Hoe gaat het in zijn werk? De druiven worden geplukt en meteen verpakt of ontsteeld. Verpakkingseenheid hele druiven is 12.5 kilo. De druivenpulp is per vat van 30/60 liter. Het druivensap wordt geleverd per 20 liter. Met een koeltransport komen de druiven naar Nederland. De volgende dag kunnen de gekoelde druiven of most/pulp worden opgehaald. Het wijnmaken kan beginnen!!

Gezonde biologische druiven

 

Met gezonde (biologische) druiven is het niet moeilijk om wijn te maken.

Wat heeft u nodig? Enkele eenvoudige gereedschappen en een dosis gezond verstand! Daarmee kan het eigenlijk niet misgaan. U kunt bij ons terecht voor basisinformatie over het maken van wijn. Ook op het internet (Wijnhobby.nl - Brabantse wijnbouwers) staat veel informatie. Mocht u toch wat begeleiding willen: wij staan voor u klaar! Verras uw vrienden en kennissen met een door u gemaakte wijn. Leuk om weg te geven, nog lekkerder om zelf op te drinken.

Levering van druivenpulp.

 

De druiven worden meteen na het plukken ontsteeld, gekneusd en in vaten gedaan. De minimale afname is 30 liter. Voor deze 30 liter pulp is 38 kilo druiven nodig.

Groot voordeel voor de aspirant wijnmaker: geen oxidatie van de druiven!!

Deze methode GENIET ONZE VOORKEUR!. Indien nodig wordt deze pulp voorzien van sulfiet (1 gram/10 liter).

Hoe nu verder om te bestellen?

 

Kijkt u op de onderstaande lijst met producten en productnummers. Helemaal onderaan kunt u op de foto's klikken voor verdere info over de te leveren druiven en sappen. Toch vragen? Stuurt u mij een mailtje of belt u mij. U ontvangt direct antwoord. De druiven die wij verkopen zijn dezelfde druiven die wij gebruiken voor onze wijnen!!!

De basis voor een geslaagd product!

OPHALEN/LEVERING: de druiven kunnen worden opgehaald op meerdere plaatsen in Nederland. O.a. In Etten-Leur (N-B) en Limmen (N-H). Verder info volgt.
Oogst 2018 (wit nog enkele aanpassingen in tekst)
1920 riesling druif 20l
1915 riesling pulp
1956 chardonnay 20l
Chardonnay druif
1970 olasz riesling 20l
1971 olasz riesl.pulp
1918 bio rosesap
Kekfrancos druiven
1903 kekfrancos 30l.
1905 kekfrancos 60l.
Merlot druiven
1907 merlot 30l.
1909 merlot 60l.
Cabernet s. druiven
1913 cab.sauv. 30l.
1915 cab.sauv. 60l.
Cab.frank druiven
1912 cab.frank 30l.
1914 cab.frank 60l.
Vaten 30 / 60 liter
Voorbeeld bulk ibc
Welke druif wilt u?
Ophalen druiven
U vraagt, wij draaien!