Analyse van uw wijn

Weten is Meten!!

Wij bieden u de mogelijkheid om uw wijn te laten testen op 9 verschillende onderdelen. Voor de fermentatie zult u het suiker, zuur en misschien zelfs de PH meten. Deze cijfers geven een (grove) indicatie van de hoogte van alcohol, zuur en PH.

Alleen een wijnonderzoek (laboratorium) kan u echter de juiste cijfers van uw wijn geven. Voor een etiket bent u zelfs verplicht om wijn te laten analyseren. Maar wij kunnen niets anders dan een dringend advies geven om dit te laten doen ook als u de wijn niet commercieel in de markt brengt. Het is een hulpmiddel voor elke serieuze wijnmaker. Kosten: 15,50 per ingeleverde wijn. 

Op welke punten wordt de wijn onderzocht?

Analyse van: Vrij zwavel (sulfiet), Alcohol, Totaal suiker, Totaal zuur, PH, Vluchtig zuur, Appelzuur, Extract en dikte van de wijn.

Gebonden sulfiet is te meten door het gemeten vrij sulfiet van het gebonden sulfiet af te halen. Dus bijvoorbeeld toegevoegd sulfiet: 60MG, vrij sulfiet 25 en is gebonden sulfiet dus (bij benadering:) 35 MG

Uitslagen van de analyse: laatste week februari

 

Verzenden?? let op!!

Stuurt u een fles (geen glas!) van 0.5 liter op voor 01 februari.

Adres: HeerHugoWijn, Burgemeester Bosmalaan 26, 1906 XJ LIMMEN (N-H)

Stuurt u ook even een email naar ons dat u wilt deelnemen voordat u de wijn opstuurt naar: info@heerhugowijn.nl. U krijgt dan een factuur. U daarna de betaling doen onder vermelding van het factuurnummer Naar NL85 RABO 0300914350 t.n.v. HeerHugoWijn of Gerard Schoon

Dank u!

Meten is weten!

Scroll naar boven