Olasz Riesling "early ripen" (bijzonder)

(Bijzonder) per 16 kilo.

Druiven

Voor een omschrijving van de druif zelf, even kijken bij onder in deze pagina.  De druiven worden ongeveer een 7-12 dagen voor hun optimale rijpheid geplukt. Daardoor heeft de druif minder suiker en meer zuur. Hoeveel precies is moeilijk te zeggen ik reken op 11.5 -12 % alcohol en een zuurgraad van +/-7 gram. Daardoor geschikter voor het maken van mousserende wijn.

Olasz Riesling druiven (Bijz). Minimale afname 16 kilo Bestelnummer: 1751

Verkoopprijs 2024: 37,28 euro voor 16 kilo. Verwachte leverdatum: rond week 37

Olasz Riesling druivenpulp

(Bijz) per 32 liter

De druiven worden ongeveer een 7-12 dagen voor hun optimale rijpheid geplukt. De druif heeft minder suiker en meer zuur. ik reken op 11.5 -12 % alcohol en een zuurgraad van +/-7 gram. De druiven geplukt en ontsteelt. De pulp wordt in vaten gedaan en krijgen daardoor een schilweking. Het koeltransport zorgt voor een lichte koeling van de pulp. De druivenpulp wordt geleverd in vaten met ongeveer 36 kilo druiven als 32 liter pulp. Bulklevering mogelijk.

Bestelnummer 1754, Verkoopprijs 2024: 83,88 per 32 liter. Verwachte leverdatum: week 37/38

Niet als druivensap leverbaar.

(Bijzonder)

De Olasz Riesling druif is de meest aangeplante druif in Hongarije. En dat is niet zonder reden: Daar waar de zgn. fruitwijnen door de mand vallen blijft de "Olasz" prima overeind bij de pittge Hongaarse keuken. De Olasz wijn is ook een perfecte begeleider van visgerechten. De smaak heeft een klein bittertje en soms een vleugje ananas. Prima op het terras. En een geweldige culinair inzetbare wijn die Olasz Rielsing.

 

Scroll naar boven